Suzanne Pleshette

Giriş
Henüz Oy Verilmedi
Suzanne Pleshette
Kişi Bilgi Kartı
Doğum Tarihi Cumartesi, Ocak 31, 1937
Doğum Yeri New York City / New York / ABD
Doğduğu Gün Pazar
Burç Kova
Boyu 163 cm
Saç Rengi Koyu Kahve
Göz Rengi Koyu Kahve
Vatandaşlık Amerikalı
Meslek Aktris
Şöhret The Birds and The Bob Newhart Show
Etnik Köken Beyaz
Hakkında, Kimdir?

'''Suzanne Pleshette''' (d. 31 Ocak 1937, New York City; ö. 19 Ocak 2008, Los Angeles, Kaliforniya), ABD'li aktris.
Saf ve duru bir güzelliği olan oyuncu özellikle korku klasiği ''Kuşlar'' filminde canlandırdığı Bodega kasabasında yaşayan öğretmen ''Annie'' karakteriyle hatırlanır. 19 Ocak 2008'de kanserden ölen oyuncunun mezarı ''Hillside Memorial Park'' Mezarlığı'ndadır.

== Filmografi ==
''The Geisha Boy'' (1958)
''Rome Adventure'' (1962)
''40 Pounds Of Trouble'' (1962)
''The Birds'' (1963)
''Wall Of Noise'' (1963)
''A Distant Trumpet'' (1964)
''Fate Is the Hunter'' (1964)
''Youngblood Hawke'' (1964)
''A Rage To Live'' (1965)
''The Ugly Dachshund'' (1966)
''Nevada Smith'' (1966)
''Mister Buddwing'' (1966)
''The Adventures Of Bullwhip Griffin'' (1967)
''Blackbeard's Ghost'' (1968)
''The Power'' (1968)
''If It's Tuesday, This Must Be Belgium'' (1969)
''Suppose They Gave A War And Nobody Came?'' (1970)
''Support Your Local Gunfighter!'' (1970)
''The Shaggy D.A.'' (1976)
''Hot Stuff'' (1979)
''Oh, God! Book II'' (1980)
''Kojak: The Belarus File'' (1985)

== Televizyon ==
''Dr Kildare'' (1960)
''The Bob Newhart Show'' (1970)
''Newhart'' (1980)
''Leona Helmsley: The Queen of Mean'' (1990)
''8 Simple Rules'' (2000)

Kaynak:Vikipedi

Filmleri
Film Adı Yapım Yılı Rolü
Will & Grace 2002-2004 Lois Whitley
8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter 2003 Laura
Good Morning, Miami 2002-2003 Claire Arnold
Sen to Chihiro no Kamikakushi 2001 Yubaba
The Lion King II: Simba's Pride 1998 Zira
The Single Guy 1996-1997 - Mother Love(1997)... Sarah Eliot
The Boys Are Back 1994-1995 Jackie Hansen
A Twist of the Knife 1993 Dr. Rachel Walters
Battling for Baby 1992 Marie Peters
The Bob Newhart Show 19th Anniversary Special 1991 Emily Hartley
Leona Helmsley: The Queen of Mean 1990 Leona Helmsley
Newhart 1990 Emily Hartley
Nightingales 1989 - Episode #1.13(1989)... Christine Broderick
Alone in the Neon Jungle 1988 Capt. Janet Hamilton
A Stranger Waits 1987 Kate Bennington
Bridges to Cross 1985 Tracy Bridges
Bridges to Cross 1985 Tracy Bridges
Kojak: The Belarus File 1985 Dana Sutton
For Love or Money 1984 Joanna Piper
Suzanne Pleshette Is Maggie Briggs 1984 Maggie Briggs
One Cooks, the Other Doesn't 1983 Joanne Boone
Dixie: Changing Habits 1983 Dixie Cabot
Fantasies 1982 Carla Webber
Help Wanted: Male 1982 Laura Bingham
The Star Maker 1981 Margot Murray
İlişkiler
Troy Donahue ( 1962-64 ) ( Evlendi )
David Janssen ( 1965-66 ) ( İlişki )
Thomas J Gallagher ( 1967-00 ) ( Evlendi )
Tom Poston ( 2000-07 ) ( Evlendi )
Aldığı Paralar
Akrabalar
Baba : Eugene Pleshette Anne : Geraldine Kaplan
Favorileri
Linkler
Resimler
  • Suzanne Pleshette
    Suzanne Pleshette
  • Suzanne Pleshette
    Suzanne Pleshette
  • Suzanne Pleshette
    Suzanne Pleshette
  • Suzanne Pleshette
    Suzanne Pleshette
  • Suzanne Pleshette
    Suzanne Pleshette
  • Suzanne Pleshette
    Suzanne Pleshette
  • Suzanne Pleshette
    Suzanne Pleshette
  • Suzanne Pleshette
    Suzanne Pleshette
  • Suzanne Pleshette
    Suzanne Pleshette

Sayfalar