Julie Christie

Giriş
Henüz Oy Verilmedi
Julie Christie
Kişi Bilgi Kartı
Doğum Tarihi Pazartesi, Nisan 14, 1941
Doğum Yeri Chabua / Assam / Hindistan
Doğum Adı Julie Frances Christie
Doğduğu Gün Pazartesi
Burç Koç
Vücut Ölçüleri 91-58-91
Boyu 160 cm
Kilosu 61 kg
Saç Rengi Sarışın
Göz Rengi Mavi
Vatandaşlık İngiliz
Lakab Jules
Meslek Aktris
Şöhret Darling and Doctor Zhivago.
Etnik Köken Beyaz
Hakkında, Kimdir?

'''Julie Frances Christie''' ( d.14 Nisan 1941 ) Akademi ödülü sahibi İngiliz aktris. Darling filmiyle 24 yaşında En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü almayı başarmış, daha sonra McCabe & Mrs. Miller ve Afterglow filmleri ile ise ödüle aday gösterilmiştir.

== Filmografi ==
''Billy Liar'' (1963)
''Darling'' (1965)
''Doctor Zhivago'' (1965)
''Fahrenheit 451'' (1966)
''Far from the Madding Crowd'' (1967)
''Tonite Let's All Make Love in London'' (1967)
''Petulia'' (1968)
''McCabe & Mrs. Miller'' (1971)
''The Go-Between'' (1971)
''Don't Look Now'' (1973)
''Shampoo'' (1975)
''Nashville'' (1975)
''Demon Seed'' (1977)
''Heaven Can Wait'' (1978)
''Memoirs of a Survivor'' (1981)
''The Return of the Soldier'' (1982)
''Heat and Dust'' (1983)
''The Railway Station Man'' (1992)
''Hamlet'' (1996)
''Afterglow'' (1997)
''Belphégor - Le fantôme du Louvre'' (2001)
''No Such Thing'' (2001)
''Harry Potter and the Prisoner of Azkaban'' (2004)
''Finding Neverland'' (2004)
''Troy'' (2004)
''Away From Her'' (2006)

Kaynak:Vikipedi

Filmleri
Film Adı Yapım Yılı Rolü
The Company You Keep 2012 Mimi Lurie
Red Riding Hood 2011 Grandmother
Glorious 39 2009
New York, I Love You 2008
Away from Her 2006 Fiona Anderson
The Secret Life of Words 2005 Inge
Finding Neverland 2004 Mrs. Emma du Maurier
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban 2004 Madame Rosmerta
Troy 2004 Thetis
I'm with Lucy 2002
Snapshots 2002/I
No Such Thing 2001
Belphégor - Le fantôme du Louvre 2001
The Miracle Maker 2000 Rachel
Afterglow 1997 Phyllis Mann
Hamlet 1996 Gertrude
DragonHeart 1996 Queen Aislinn
Karaoke 1996 - Friday(1996)... Lady Ruth Balmer
The Railway Station Man 1992
Fools of Fortune 1990
Dadah Is Death 1988
Champagne amer 1986
Väter und Söhne - Eine deutsche Tragödie 1986 - Auf Ehre und Gewissen (1940-1947)(1986)... Charlotte Deutz
Miss Mary 1986
Power 1986 Ellen Freeman
İlişkiler
Omar Sharif ( İlişki )
Terence Stamp ( 1961 ) ( İlişki )
Don Bessant ( 1962-67 ) ( İlişki )
Warren Beatty ( 1968-74 ) ( İlişki )
Brian Eno ( 1977 ) ( İlişki )
Duncan Campbell ( 1979 ) ( Evlendi )
Aldığı Paralar
  • Doctor Zhivago ( 1965 ) $120,000
  • Fahrenheit 451 ( 1966 ) $200,000
  • Far from the Madding Crowd ( 1967 ) $400,000 + 10% of gross
  • Petulia ( 1968 ) $400,000 + 10% of gross
Akrabalar
Favorileri
Linkler
Resimler
  • Julie Christie
    Julie Christie
  • Julie Christie
    Julie Christie
  • Julie Christie
    Julie Christie
  • Julie Christie
    Julie Christie
  • Julie Christie
    Julie Christie
  • Julie Christie
    Julie Christie
  • Julie Christie
    Julie Christie
  • Julie Christie
    Julie Christie
  • Julie Christie
    Julie Christie

Sayfalar