Belçim Bilgin

Giriş
Ortalama: 3 (2 votes)
Belçim Bilgin
Kişi Bilgi Kartı
Doğum Tarihi
Pazartesi, Ocak 31, 1983
Doğum Yeri
Ankara / Ankara / Türkiye
Doğduğu Gün
Burç
Boyu
163 cm
Saç Rengi
Göz Rengi
Vatandaşlık
Lakab
Belçim Erdogan Belçim Erdogan Belçim Bilgin Erdogan
Dini
Etnik Köken
Hakkında, Kimdir?

'''Belçim Bilgin''' (d. 31 Ocak 1983, Ankara), Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

31 Ocak 1983 tarihinde doğdu. Küçüklükten beri oyuncu olacağını söyleyenlerden birisi olduğunu belirten Belçim Bilgin tiyatroya bu yıllarda bağlandı. İlkokulu Salih Alptekin İlkokulu'nda okuduktan sonra babasının tayini nedeniyle İskenderun'a taşındılar. Ortaokulun son yılı ve lise yıllarını Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nin sosyal ortamında geçirerek 2001'de Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nden mezun oldu.

2002'de Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'nde yüksek eğitimine başladı. Ancak lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu deneyen Belçim Bilgin, oyuncu olmayı düşünüyordu. Bir arkadaşının vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan'la tanıştı. Bu olaydan sonra Sıfır Kilometre adlı sinema filminde oynayan Belçim okulunu dondurup Paris'e yerleşti. Burada 2 sene kalan Belçim ''Dol'' adlı film'de de rol aldı. 2006 yılında Türkiye'ye dönen oyuncu Yılmaz Erdoğan'la evlendi. Hatırla Sevgili adlı dizide Defne karakterini canlandıran Belçim eşi Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini de belirtmiştir.23 Ocak 2009 da vizyona giren Güz Sancısı filminde Nemika karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ocak 2011'de Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmde baş rol oyuncusu olarak görev almıştır.

== Filmografisi ==
''Çalsın Sazlar'' (2015) - Yasemin
''Sadece Sen'' (2014) - Hazal
''Kelebeğin Rüyası'' (2013) - Suzan Özsoy
'' Sessiz'' (2012) - Zeynep
''Gergedan Mevsimi'' (2012)
''Kurtuluş Son Durak'' (2011) - Eylem
''Keşanlı Ali Destanı'' (2011) - Zilha
''Aşk Tesadüfleri Sever'' (2011) - Deniz Usman
''Güldünya'' (2009)
''Yol Arkadaşım'' (2008-2009) - Figen
''Güz Sancısı'' (2008) - Nemika
''Dol'' (2007) - Taman
''Hatırla Sevgili'' (2006) - Defne Gürsoy
''Sıfır Kilometre'' (2005) - Selma

Kaynak:Vikipedi

Filmleri
Kurtulus Son Durak ( 2012 )
Do Not Forget Me Istanbul ( 2011 )
Ask Tesadüfleri Sever ( 2011 )
Güz sancisi ( 2009 )
Hatirla sevgili ( 2007-2008 ) ( - The Final Episode(2008)... Defne )
Dol ( 2007 )
Kilomètre zéro ( 2005 )
Beyaz Show ( 2015 ) ( - Episode dated 16 January 2015(2015) )
Çalsin Sazlar ( 2015 )
Sadece Sen ( 2014 )
Kelebegin Ruyasi ( 2013 )
Fasle kargadan ( 2012 )
Sessiz - Be Deng ( 2012 )
Kesanli Ali Destani ( 2012 ) ( - Episode dated 9 March 2012(2012)... Zilha )
İlişkiler
Yilmaz Erdogan ( Evlendi ) ( 2006 )
Resimler
  • Belçim Bilgin
    Belçim Bilgin
  • Belçim Bilgin
    Belçim Bilgin
  • Belçim Bilgin
    Belçim Bilgin
  • Belçim Bilgin
    Belçim Bilgin
  • Belçim Bilgin
    Belçim Bilgin
  • Belçim Bilgin
    Belçim Bilgin
  • Belçim Bilgin
    Belçim Bilgin
  • Belçim Bilgin
    Belçim Bilgin
  • Belçim Bilgin
    Belçim Bilgin

Sayfalar